SEVDA KOCA

01.11.1993 tarihinde Osmaniye ilinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Osmaniye’de tamamladı. 2014-2018 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi’nde okuduğu Ebelik fakültesinden mezun oldu.
Mezuniyetinin akabinde yine aynı yıl Özel Osmaniye Park Hastanesinde mesleki görevine başladı.
Bu hastanede birim sorumluluğu yaptı. 2019 yılında Ankara Dr. Sami Ulus Kadın doğum hastanesine atandı. 2022 yılının Eylül ayında Ankara Etlik Şehir hastanesinde görevine devam etti. Hala aynı hastanede görevine devam etmektedir. Yine aynı yılın Aralık ayında Genç Sağlık Sendikası ile tanıştı ve aktif temsilcilik görevini aldı. Başladığı ilk günden beri sahalarda sendikayı anlatıp yüzlerce üye kazandıran Sevda Koca Sendikamızın Kadınlar komisyonunun kurulma aşamasına dahil oldu. 5 Şubat günü Kadınlar Komisyonu toplantısı için gittiği Hatay ilimizde Asrın felaketi olan Hatay depremine yakalandı. Yaşanan tüm olumsuzlukları zorlukları yerinde yaşadı ama Sendikamız için çalışmaktan ve çaba göstermekten hiç vazgeçmedi. Mart ayının ilk haftası Kadınlar Komisyonunun başkanlığına atandı. O günden bu yana Sendikamızın Kadınlar komisyonu yönetimini yürütmekte.
Etkili iletişim , Stresle Yönetim , Beden Dili sertifikalarına sahiptir.